Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 05-09-2018 | Article Rating | (0) reacties

Learning at the point of need

Learning at the point of need

Dit artikel met titel 'Stop applying Band-Aid to your eLearning and Training - tip #192
viel ons op omdat het start met de wijze quote van Jane Hart: “People don’t want prettier or more interactive courses, they want more relevant solutions to their problem”.

Maar het artikel biedt meer. Er wordt een lans gebroken voor het besef dat leren een middel is en niet het doel. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat leren steeds meer op het moment dat het nodig is gaat plaatsvinden. Het zogenaamde ‘Learning at the point of need’. Daarvan wordt gezegd: “Learning only matters to fix, solve, and improve things. Learning is a consequence, not the goal. The goal is using answers.”

De auteur van het artikel ‘Stop applying band-aid’, Ray Jimenez, breekt op een heldere manier een lans voor het inzetten van microlearning. Een manier waar wij als Let’s Learn! achterstaan. Wil je weten hoe Jane Hart ernaar kijkt, dan raden we je aan om de link onderaan in het artikel te volgen naar een publicatie van haar in The Magazine for the Modern Learning Professional.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.