Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 28-08-2018 | Article Rating | (1) reacties

Het eLearning Manifesto

Het eLearning Manifesto

Het eLearning Manifesto

Op LinkedIn zagen we een artikel over het eLearning Manifesto voorbij  komen. Een initiatief van Michael Allen, Julie Dirksen, Clark Quinn en Will Thalheimer. Geen onbekende namen in de eLearning wereld. Ze hebben het manifesto opgesteld vanuit hun frustraties over veel eLearning, die te veel inhoud hebben, te weinig leereffect opleveren, teveel zenden, teveel tijdvragend, te vaak one size fits all etcetera.

In het manifesto staan allerlei eisen opgenomen die maken dat we uiteindelijk goede eLearning met elkaar maken die ook echt van toegevoegde waarde is voor onze cursisten, studenten en lerenden. Na wat zoeken kwam ik er achter dat het manifesto al in 2014 is opgesteld. Inmiddels zijn er flink wat mensen en organisaties die het manifesto hebben ondertekend. Daarbij zijn echter nog niet veel Nederlanders en Nederlandse bedrijven.

Ons advies: Lees het manifesto en endorse en verspreid het met Let’s Learn! en de andere ondertekenaars het gedachtegoed ervan, zodat we met elkaar goede elearning en microlearning maken.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Christopher
Van Christopher | 25-09-2018
Als iemand geïnteresseerd is in het vertalen van het manifest in het Nederlands, dan wordt dit graag op de site elearningmanifesto.org geplaatst.

Email authors @ elearningmanifesto.org
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.