Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-10-2014 | Article Rating | (0) reacties

MOOCs voor professionals

MOOCs voor professionals

De TU Delft biedt via ProfEd vanaf januari MOOCs aan, bedoeld voor mensen die al enige jaren werkervaring hebben en die zich willen bijscholen. TU Delft is een voorloper op dit gebiedt, samen met MIT Sloan School of Management en Rice University. ProfEd werd 2 oktober gelanceerd door onderwijsplatform edX.

 

TU Delft biedt sinds het voorjaar van 2013 via edX gratis MOOCs aan (Massive Open Online Courses). Daarvoor hebben al zo’n 220.000 geïnteresseerden van over de hele wereld zich ingeschreven. Anders dan deze MOOCs, zijn de professional courses toegesneden op mensen die werkzaam zijn in de een bepaalde sector. Zij kunnen zelf praktijkvoorbeelden aandragen. ProfEd cursussen zijn niet gratis. Deelnemers aan de eerste cursus - Economics of CyberSecurity - betalen US$ 250.

 

Deelnemers die de cursus succesvol afronden krijgen niet alleen een certificaat, maar ook Continuing Education Units (CEUs), punten waarmee ze ook naar hun werkgever kunnen aantonen dat ze de cursus gevolgd hebben.

 

Zie ook: EdX Joins Professional Education Market

 

Bron: Nationale Onderwijsgids


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.