Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-09-2014 | Article Rating | (0) reacties

StudyTube haalt 1 miljoen op

StudyTube haalt 1 miljoen op

Het Nederlandse StudyTube krijgt 1 miljoen euro aan investeringskapitaal om zijn e-learning-platform verder uit te bouwen. De startup verlegde de focus van studenten naar het bedrijfsleven en wil met een vast bedrag per maand de Netflix voor bedrijfstrainingen worden. Ondertussen is de eerste klant in Afrika al binnengehaald en ook Zuid-Amerika staat op het verlanglijstje van de oprichters Homam Karimi en Gerhard Riphagen.

 

Op basis van de verwachting dat de markt voor (digitale) bedrijfsopleidingen tot 2017 met 20 procent per jaar zal groeien, investeren Henq en Redcrest samen 1 miljoen euro in StudyTube. Vorig jaar investeerde Henq in een eerste ronde al 500.000 euro.

 

Wat oprichter Karimi betreft, wordt StudyTube een directe uitdager van de grote opleidingsbureaus als Schouten & Nelissen en NCOI. 'Die partijen verdienen offline enorme bedragen met het geven van trainingen. Stel dat ze online gaan met lagere kosten, dan kannibaliseren ze hun eigen bedrijf. Daar zijn ze enorm bang voor’. Stelt Karimi.

 

Het studentengedeelte van StudyTube gaat onder een nieuwe naam verder. De gebruikers zijn gemigreerd. Zo’n 12.500 (rechten)studenten maken daarvan gebruik. Karimi is met uitgevers in gesprek om deze tak over te nemen. 'Dat is en blijft onze baby. Maar we hebben altijd gezegd: we willen een internationaal schaalbaar bedrijf bouwen’, aldus Karimi.

 

Bron: sprout


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.