Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 11-09-2014 | Article Rating | (0) reacties

2 jaar wachten op MOOC-geld

2 jaar wachten op MOOC-geld

ScienceGuide brengt een artikel over de trage manier waarop minister Bussemaker van OCW werk maakt van de toegezegde investeringen in MOOCs. Een jaar geleden gaf zij aan grote kansen te zien voor ‘open education’, die van MOOCs in het bijzonder. De minister moedigde HBO en WO aan om die kansen te pakken. In haar begroting maakte zij hiervoor €1 miljoen vrij. Een aantal voortrekkers diende samen met SURF een voorstel in. Maar OCW had bijna een jaar nodig om te beoordelen of de activiteiten wel ‘pasten binnen de regels’.

 

“Vanaf november 2014 kunnen instellingen voor hoger onderwijs een projectvoorstel indienen,” meldt OCW. “SURF zorgt voor begeleiding van de projecten.” De start is nu voorzien tussen mei en september 2015, bijna twee jaar na de enthousiasmerende rede van de minister, schrijft ScienceGuide.

 

Bron: ScienceGuide


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.