Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Infolearn | 06-07-2018 | Article Rating | (0) reacties

Videoleren: een waardevolle leerervaring

Videoleren: een waardevolle leerervaring

 

Even de instructievideo opzoeken op Youtube… Veel leuker en vooral gemakkelijker dan die ellenlange gebruiksaanwijzing die bij het product zit. Het leren door middel van videobeelden is helemaal van deze tijd. Ook steeds meer organisaties gaan aan de slag met dit zogenoemde videoleren. Infolearn adviseert je graag hoe jij deze dynamische vorm van leren kan aanbieden aan jouw medewerkers.

 

De kracht van videoleren

Video’s vormen een krachtige manier van leren; ons brein is dol op bewegende beelden. Door de leerstof te visualiseren worden de leerdoelen efficiënt en helder overgebracht, maar blijven ze bovendien beter hangen. De medewerkers krijgen dankzij videoleren een heleboel autonomie. Even pauzeren, terugspoelen of opnieuw bekijken: dat is de leerstof verwerken op eigen tempo.

 

Aan de slag met videoleren

De grootste uitdaging bij het opzetten van videoleren ligt bij de tijds- en kosteninvestering. Welke opnameapparatuur dient er aangeschaft te worden? Moet we een ‘videomanager’ aanstellen? Hebben we de kennis in huis om dit te realiseren? Wees gerust; think big, start small. Met de smartphone in je broekzak, beschik je al over de geschikte opnameapparatuur. In het skillslab of op de werkvloer kun je direct alle handelingen opnemen. Zorg er daarna voor dat jouw medewerkers helemaal videofan worden. Belangrijk daarvoor is dat de video’s relevant zijn, kort en krachtig en op het juiste moment in het leerpad worden aangeboden.
Meer over het aanbieden van videoleren binnen jouw organisatie lees je in de whitepaper: Videoleren in beeld gebracht: leren met directe impact.

 

Het beschikbaar maken van videocontent

Wil je videoleren succesvol inzetten, dan is het een must dat de videocontent eenvoudig te benaderen is, bijvoorbeeld via een videoplatform. Heb je al een uitgebreid online leer- en ontwikkelbeleid en wil je inzetten op schaalvergroting? Overweeg dan eens om videoleerplatform Mediasite te integreren in het Novio Concept. Dit platform is ideaal voor het managen, opnemen en optimaal faciliteren van videocontent en daarmee een complete leerervaring.

Meer weten over het videoplatform Mediasite? Bekijk dan onze NovioLearn videoplatform whitepaper of neem vrijblijvend contact op met een van onze experts via 024 737 05 31 of info@infolearn.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.