Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-08-2014 | Article Rating | (0) reacties

Effectiviteit Online Learning Communities

Effectiviteit Online Learning Communities

Het leren van en met elkaar aan de hand van problemen en vragen uit de praktijk, wordt gezien als een zeer effectieve vorm van delen van kennis en ervaring. Dat soort activiteiten vindt plaats in learning communities. Dankzij technologie zijn leergemeenschappen niet gebonden aan een specifieke plaats. Het internet biedt mogelijkheden om online communities te vormen, over de grenzen van de eigen organisatie.

Op de site CommLab India een korte
uitleg en een presentatie onder de titel: How Online Learning Communities Enhance the Effectiveness of Learning? Bedoeld als een eerste introductie.

‘Speciaal’ aan de presenmatie, is de ‘ingeblikte voice-over’. Een computergegenereerde stem. Voor wie dat nog nooit heeft gehoord, alleen al de moeite waard om eens te beluisteren. De technologie is een heel eind. Maar vooralsnog blijft de intonatie en de klemtoon afleiden van de inhoud.

Een meer inhoudelijke kennismaking met Online Learning Communities, kan op de site van Learning Solutions Magazine. Daar is een
uitgebreid artikel uit 2011 te vinden van Kevin Wilcoxon, onder de titel Building an Online Learning Community.

Op de site van Forbes, een
artikel uit 2012 van Meghan M. Biro, onder de titel 5 Ways Social Learning Communities Transform Culture And Leadership.

Op de site van Samuel Merritt University een
artikel onder de naam Building an Online Learning Community


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.