Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Defacto | 16-07-2014 | Article Rating | (0) reacties

'Het LMS is dood'

'Het LMS is dood' Defacto onderscheidt zich in de LMS-wereld als de gedegen, jong gebleven, innovatieve partner op het gebied van (online) leren. Dit lukt ons onder andere door ons jonge R&D-team dat de nieuwste softwareontwikkelingen bijhoudt, en businessconsultants die verder kijken dan alleen vandaag en morgen. En ook door een mondaine immer ter discussie staande visie. Dat we regelmatig in de roos schieten met onze visie en ideeën over de toekomst blijkt wederom, dit keer uit het artikel dat Learnnovators eind juni online zetten. Daarin zetten ze uiteen hoe de toekomst van het LMS eruit ziet. Leg die trend-analyse naast onze presentaties en dan blijkt onze visie daarin weinig te verschillen van de trends die Learnnovators spotten.

 

Maar wie zijn dat dan, Learnnovators?

Op de website van Learnnovators staat bij about onder andere het volgende:

We are the Learnnovators. We bring INNOVATION to LEARNING. Samen met klanten zoals Pearson Education en Ford staan zij altijd aan de vooravond van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leren. Learnnovators onderzoekt trends en doet onderzoek naar de staat van het huidige online leerklimaat, en de richting waar deze leeroplossingen heen zullen gaan.

 

70-20-10

Het verbaast niemand dat 2013 en '14 voor Learnnovators onder andere in het teken staan van het 70-20-10 model van Charles Jennings. Informeel leren, het leren door samen te werken, leren on the spot, leren door te doen, leren door informatie en kennis te delen. Verschillende elementen hiervan zijn in de huidige LMS'en prima op te vangen. Bijvoorbeeld door je handelingen te laten beoordelen door je peers of docenten op de werkvloer. Dit is al een lange tijd onderdeel van CAPP, het LMS van Defacto. Gronings dat we zijn, blazen wij hier echter niet zo hard mee van de toren.

 

De toekomst een jaar geleden

In oktober 2013, tijdens de inspiratiedagen van de academie van het Medisch Centrum Leeuwarden(MCL) geven wij een presentatie over leerinnovaties. Maar wat gaan we presenteren?  Het LMS is DOOD, klinkt het. Ookal verdienen we daar ons brood mee. Bij het MCL blijkt een vooruitstrevend gezelschap te zitten. Ja, daar kunnen we dit toekomstbeeld wel aan pitchen! En zo geschiedde: Op 14 oktober 2013 presenteerde Hugo Veeger zijn idee van Learning Spaces voor het eerst buiten Defacto. Het werd ontvangen met applaus en een welgemeend AMEN!

 

Toen Defacto in 2014 gevraagd was voor een presentatie op het E-Learning Event hoefden wij niet lang na te denken. Of de markt klaar is voor deze pikante strofe? Het maakt ons niet uit. En dat zelfs bínnen Defacto er een aantal wenkbrauwen omhoog gingen bij de woorden Het LMS is DOOD, maakt ons enkel gemotiveerder om deze visie te delen. Eigenwijs dat we zijn hielden wij onze presentatie. Wij vertrouwen er volledig op dat onze boodschap aansluit bij waar de techniek in de toekomst heengaat. Dat dit waar is, bleek wel. Elke bezoeker van ons praatje kwam even bij ons langs voor een sneak preview.

 

Bij Defacto geloven we dat wanneer je stopt met zelf nadenken, je geen creatieve software meer maakt. En dat wanneer je stopt met eigenwijs zijn, je het in de software niet lang volhoudt. Defacto wil innovatief zijn en blijven. Dat zijn we immers al sinds 1987, al ruim 10 jaar langer dan Google. Dat ons dat goed af gaat blijkt uit huidige trends op het gebied van Technology Enhanced Learning. Innoveren zit Defacto in het bloed. We vinden het leuk om over leren en software na te denken en bovendien zijn we eigenwijs. Ik heb vertrouwen in de toekomst van leren. Jij ook?

 

Meer weten, of benieuwd naar het verhaal bij deze online slides? Bel me gerust!

050 314 48 32, of email mij op j.terpstra@defacto.nl

 

Learnovators website:

http://learnnovators.com/


Het artikel van Learnnovators:

http://learnnovators.com/right-lms-todays-workplaces/


Presentatie Defacto MCL Learning Spaces

https://speakerdeck.com/defacto/learning-spaces


Presentatie Defacto E-learning Event april 2014

https://speakerdeck.com/defacto/lms-is-dood

 

 

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.