Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-06-2018 | Article Rating | (0) reacties

ICT-opleiders scoren gemiddeld een 8,1

ICT-opleiders scoren gemiddeld een 8,1

Nederlandse ict-opleidingscentra krijgen gemiddeld een 8,10 van hun deelnemers. Pink Elephant is de populairste ict-opleider met een gemiddelde van 9,3. Dit blijkt uit onderzoek onder 964 Nederlandse ict’ers door Enigma Research in opdracht van ict-vakblad Computable.

In het ICT-opleidersonderzoek voor de nieuwe jaargids Computable Careerguide is studenten, cursisten en trainees van zoveel mogelijk ict-opleidingsinstellingen gevraagd een oordeel te vellen over het eigen opleidingsinstituut. Specifiek werd er gevraagd naar het lesaanbod, de prijs/kwaliteit-verhouding, het niveau van de docent(en)/trainer(s), de actualiteit van de lesstof, de opgedane vaardigheden, de kwaliteit van toetsing, de toepasbaarheid van lesstof, het inspelen op actuele ontwikkelingen, de waarde van diploma of certificaat en de overall tevredenheid.

Wat in de resultaten vooral opvalt is dat de kwaliteit van de docenten en trainers het best wordt beoordeeld. Dit cijfer komt namelijk gemiddeld op een 8,28. Overigens wordt dit deelgebied met een 8,26 op de voet gevolgd door de actualiteit van de lesstof. Andere deelgebieden die boven gemiddeld scoren zijn met een 8,17 het lesaanbod en met een 8,14 de waarde van het diploma over certificaat. Precies gemiddeld scoren met een 8,10 de toepasbaarheid van lesstof en het inspelen op actuele ontwikkelingen. De deelgebieden overall tevredenheid, opgedane vaardigheden,  prijs/kwaliteit-verhouding en de kwaliteit van toetsing scoren onder gemiddeld met respectievelijk een 8,09, 8,05, 7,95 en een 7,83.

Bron: Computable


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.