Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-07-2014 | Article Rating | (0) reacties

Verschill MOOC en online cursus

Verschill MOOC en online cursus

Op haar blog ID and Other Reflections, geeft Sahana Chattopadhyay een beschouwing over het verschil tussen MOOCs en online cursussen.

De auteur komt met een vergelijking, nu MOOCs in toenemende mate op de werkplek (kunnen) worden gevolgd. Waardoor er verwarring kan ontstaan met online cursussen die traditioneel via de LMS van de organisatie op de werkplek worden aangeboden. Een belangrijk verschil zit in de tracking van de resultaten en dan met name waar die worden geregistreerd en wie er de ‘eigenaar’ van is.

Sahana Chattopadhyay belicht 11 verschillen tussen MOOCs en online cursussen en besluit met de conclusie: “Corporates looking to implement MOOCs within their organizations will need to look at some of these characteristics before putting a set of courses on a platform and calling those MOOCs.”

Lees de
gehele bijdrage op Sahana’s blog.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.