Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-06-2018 | Article Rating | (0) reacties

Opleidersmarkt: omzet stabiel; markt in ontwikkeling

Opleidersmarkt: omzet stabiel; markt in ontwikkeling

De private opleidersmarkt toont een stabiele omzet van €3,1- €3,4 miljard in een markt die volop in beweging is. Dit blijkt uit de derde Marktmonitor Private aanbieders van beroepsopleidingen. Minister van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontving op 12 juni 2018 het eerste exemplaar van deze marktmonitor uit handen van Hans Hillen (voorzitter NRTO).

Bij de in ontvangst name van de marktmonitor gaf de minister aan het te waarderen dat de sector elke drie jaar een onafhankelijk onderzoeksbureau vraagt de ontwikkelingen binnen de branche in kaart te brengen. Opvallend vond zij de groei van het aanbod van kortere opleidingstrajecten.

Verschuiving naar gecombineerde vormen van opleiden

Het aantal opleiders is met 10% gedaald ten opzichte van 2014. Vooral bedrijven met een kleinere bedrijfsomvang hebben de sector verlaten waardoor opleiders met een grotere omvang een relatief groter marktaandeel hebben. Er is een verdere verschuiving waarneembaar van contactonderwijs naar gecombineerde vormen, zoals een deel online en een deel klassikaal. Daarmee komen de verwachtingen van 2014 uit.

Korte opleidingen winnen marktaandeel

Het zijn met name korte opleidingen met een duur van maximaal vijf dagen en opleidingen die zich zich richten op een branche- of beroepscertificaat die marktaandeel winnen. Uit alles blijkt dat er efficiënt en effectief wordt opgeleid door private opleiders. Zowel qua duur als de vorm; klassikaal, online of een combinatie’, aldus Ria van ’t Klooster (directeur van de NRTO). Het is duidelijk dat de private opleiders onmisbaar zijn bij een leven lang leren. ‘Zij bewegen mee met wat werkgevers en werknemers willen. Het is een markt die volop in ontwikkeling is.’

Voor een snel inzicht, zijn de conclusies van de marktmonitor te downloaden.

Het volledige rapport kan ook gedownload worden..  

De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) De NRTO is de brancheorganisatie voor private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De missie is: het beste uit mensen (jong en volwassen) halen, talenten ontwikkelen en mensen helpen hun ambities te realiseren. Leden van de NRTO zijn in het bezit van het NRTO-keurmerk. Het teken van kwaliteit en professionaliteit.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.