Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 12-06-2018 | Article Rating | (0) reacties

Definition of microlearning

Definition of microlearning

Deze week een korte blog van Will Thalheimer over de definitie van microlearning: lees hier.

Will Thalheimer noemt vijf toepassingen van microlearning. De eerste toepassing is de vervanging van microlearning van een macrotraining. Dit is voor Let’s Learn! een rare gedachte. Wij geloven juist sterk in de kracht van de combinatie: Macrolearning & Microlearning. Daarbij wordt in de macrolearning de samenhang van het onderwerp uitgewerkt. Terwijl iedere microlearning op zichzelf staat en maar één leerdoel bevat met maximaal drie dingen om te onthouden. Op die manier kun je natuurlijk nooit een hele macrotraining door een serie microlearnings vervangen.

Daarnaast is een microlearning altijd los van andere microlearnings te volgen. Dus er zit geen volgordelijke verplichting in om het onderwerp te kunnen volgen. Door microlearning op die manier in te richten heeft het krachtige content die blijft hangen. Zoals je ook kunt lezen in de case van Hans Kenters van NN.  Je biedt op zichzelf staande content op verschillende manieren aan.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.