Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 12-06-2018 | Article Rating | (0) reacties

3 tips om je talent te ontdekken

3 tips om je talent te ontdekken Je hebt het vast wel eens gehoord of gelezen: mensen die vanuit hun talent werken zijn gelukkiger en productiever. Maar wat als je niet goed weet wat jouw talent is? Moet je dan genoegen nemen met een baan waar je geen energie uit haalt? Natuurlijk niet! Want iedereen heeft een talent, je moet alleen de tijd nemen om voor jezelf duidelijk te krijgen wat dit is. Met deze drie tips maak je alvast een begin.

Tip 1: Een talent is niet altijd iets groots of unieks
Veel mensen denken dat een talent iets heel bijzonders is, iets wat alleen jij kan. Deze mensen zien bijvoorbeeld sporten op een hoog niveau als talent, of levensecht kunnen schilderen. Als dit ook voor jou geldt, dan denk je misschien dat je zelf geen talent hebt. Maar ook alledaagse werkzaamheden kunnen een talent zijn. Misschien ben jij wel heel goed in organiseren of maak je heel gemakkelijk een praatje met iedereen. Ga eens na welke werkzaamheden je verricht op een dag en bedenk voor jezelf de drie dingen waarvan je zelf vindt dat je deze het beste doet. Vind je dit lastig? Vraag dan eens aan collega’s wat ze sterke punten van jou vinden. 

Tip 2: Je talent is vaak iets wat je makkelijk af gaat
Misschien denk je dat een talent iets is wat je veel tijd kost of iets waar je elke dag veel tijd aan besteedt. In sommige gevallen is dit ook zo, maar vaak kosten de dingen waar je goed in bent, je juist de minste tijd. Vergelijk jezelf eens met collega’s: wat kost andere mensen veel tijd, waar jij zo mee klaar bent? Schrijf jij bijvoorbeeld binnen twee uur een leuk artikel, waar iemand anders dagen aan kan zitten? Of heb jij technische problemen supersnel opgelost? Schrijf voor jezelf weer drie dingen op die je gemakkelijk afgaan. 

Tip 3: Bedenk wat je het allerleukste vindt om te doen
Voor de meeste mensen geldt dat de dingen waar je goed in bent, ook de dingen zijn die je het leukst vindt om te doen. Maak dus voor jezelf duidelijk van welke activiteiten jij echt gelukkig wordt. Dit kunnen werkzaamheden zijn, maar bekijk ook vooral wat je in je vrije tijd doet. Schrijf voor jezelf weer drie dingen op waarvan je blij wordt als je ermee bezig bent, of waarover je niet uitgesproken raakt. 

Bonustip: Wat ben je “vergeten”? 
Je hebt nu een mooi lijstje gemaakt van dingen die je goed kan en die je leuk vindt. Maar ongetwijfeld heb je nog iets in je achterhoofd. Iets waarvan je denkt: “Dat zien mensen toch niet als talent?” of “Maar daar kan ik toch nooit mijn werk van maken?” Stel jezelf dus nog een laatste vraag: Wat heb je niet opgeschreven, maar wel bedacht? Nu is je lijstje met talenten pas echt compleet!

Meer informatie
Wil je meer weten over werken vanuit je talent? In ons Skills2Perform abonnement vind je verschillende cursussen en webinars over dit onderwerp. Bekijk voor meer informatie onze website of neem contact met ons op.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.