Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 18-06-2014 | Article Rating | (0) reacties

Tools scenariobased learning

Tools scenariobased learning

De ATD (voorheen ASTD) heeft een lijst samengesteld van tools waarmee je scenariobased e-Learning kunt maken.



Een interactieve casus is zeer krachtig. De naam scenariobased e-Learning of branched simulations is een andere term voor een zelfstudie module waarbij je als lerende steeds keuzes maakt en afhankelijk van de keuzes die je maakt ontwikkelt het verhaal zich.

Als je meer hierover wil lezen dan kun je het boek ‘Scenario-based e-Learning’ van Ruth Colvin Clark lezen. Een tijd geleden heb ik zelf nog een workshop verzorgd over deze didactische vorm omdat het redelijk eenvoudig te maken is en toch een groot rendement kan hebben.



ATD zet nu een aantal gratis en betaalde tools op een rijtje waarmee je deze interactieve scenario’s kunt maken. In de ATD blogpost staan ze uitgebreid beschreven. Het zijn erg verschillende tools, je kunt ze allemaal bekijken en de meeste uittesten. Hieronder alleen de opsomming:

  1. Interactieve PDF
  2. PowerPoint
  3. Branch Track
  4. inklewriter
  5. Twine
  6. Articulate Storyline
  7. simwriter


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.