Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-06-2018 | Article Rating | (0) reacties

Scriptieprijs voor onderzoek gamification

Scriptieprijs voor onderzoek gamification

Onderzoek naar gamification op het werk wint de David van Lennep Scriptieprijs. Yuri Scharp van de Erasmus Universiteit Rotterdam kreeg de eerste prijs. Yuri benaderde gamification als een bottom-up proces, waarbij verondersteld wordt dat gamification in het werk het meest succesvol is als het door de werknemers zelf geïmplementeerd wordt. Yuri heeft vervolgens twee studies verricht: de eerste studie onderzocht de kwaliteit van een nieuw instrument voor het meten van gamification. De tweede studie was een 5-daagse dagboekstudie om te bekijken hoe gamification zich dagelijks manifesteert in werksituaties.

Aanbevelingen

Het onderzoek laat zien hoe gamification werknemers kan stimuleren om te leren, proactief en creatief te zijn en het laat zien waarom open, bevlogen en consciëntieuze medewerkers dit makkelijker oppakken dan anderen. Het onderzoek is goed gestructureerd, theoretisch verankerd, innovatief van opzet en zeer competent uitgevoerd. Met praktische aanbevelingen voor organisaties is dit onderzoek zowel wetenschappelijk als maatschappelijk relevant, aldus de jury.

De prijs

De David van Lennep scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSvP) voor de drie beste master theses op het gebied van arbeid, beroep en organisatie. De scripties worden door de universiteiten voorgedragen. De winnaars ontvangen als aanmoediging ieder een bedrag van € 3.500. De sectie die de student heeft begeleid krijgt € 1.500. De jury bestond dit jaar uit prof. dr. Marc van Veldhoven, dr. Maria Peeters en prof. dr. Jan de Jonge.

Bron: PWnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.