Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-06-2014 | Article Rating | (0) reacties

Videointerview Laterna Magica

Videointerview Laterna Magica Kennisnet heeft een mooi videointerview afgenomen met kindcentrum Laterna Magica uit IJburg. Gepersonaliseerd leren met ICT is een van de ontwikkelingen bij Laterna Magica.

Van een bericht van Kennisnet:

Gepersonaliseerd leren is er in vele vormen en maten. In deze video interviewen we medewerkers van het kindcentrum Laterna Magica uit IJburg, Amsterdam. Bij hen vervagen de grenzen tussen opvang en onderwijs. Het uitgangspunt van Laterna Magica is de ontwikkeling van het kind, waarbij leren spelen is en spelen leren. In de video hoor je meer over wat Laterna Magica is en hoe ze persoonlijk leren toepassen.



Over Laterna Magica

Laterna Magica is een integraal kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar in IJburg, Amsterdam. Ze zijn 52 weken per jaar geopend van 07:30 tot 18:30 uur. Het gebouw waarin ze zitten is ingericht met materialen die kinderen inspireert tot onderzoeken. Elk kind wordt gecoacht in zijn of haar persoonlijke ontwikkelingstocht. Het concept van Laterna Magica is natuurlijk leren. Kinderen kunnen bij hen experimenteren met samenwerken, samen leven en het oplossen van problemen. Zo doen ze wendbare kennis op en ontwikkelen ze hun cognitieve, fysieke, sociale, creatieve, muzikale intelligentie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.