Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 12-06-2014 | Article Rating | (1) reacties

Online publicatie met Lucidpress

Online publicatie met Lucidpress

Lucidchart is een service waarbij je online (en samen) stroomschema’s etc. kunt maken. Een nieuwe service, Lucidpress, maakt heel eenvoudig om online publicaties te maken en te delen, o.a. voor op de tablet.

Lucidchart

Lucidchart is een service die ik zelf al een paar jaar gebruik. Ik heb het niet vaak nodig maar het is eenvoudiger en goedkoper dan een tool zoals Visio. Samenwerken en elkaars documenten becommentariëren is ook een mogelijkheid.

Lucidpress

Nu hebben ze een nieuwe online tool waarmee je publicaties maakt die vooral mobiel erg goed uit de verf komen. Het is kinderlijk eenvoudig om pagina’s te maken met daarop tekst, foto’s en video’s van YouTube. Als je vervolgens de url deelt dan kun je al swipend door de publicatie op je tablet of smartphone. De browser toont het zoals bedoeld.

Zie voor een voorbeeld deze link.

In de editor kun je eenvoudig werken endirect een voorvertoning krijgen. Het editorscherm ziet er zo uit:



Betaald

Je kunt de service gebruiken met een basic account voor $ 7,95 per maand en je kunt daarmee al een heel eind komen. Ook duurdere abonnementen zijn mogelijk zodat je meer ruimte en meer functionaliteit krijg.

Een gratis proefaccount voor 14 dagen kun je aanmaken via de Lucidpress website.





Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Marcel de Leeuwe (redactie)
Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 12-06-2014
Volgens mij heb ik nu wel een blijvend gratis account met een limiet van 100 MB maar ik kan niet achterhalen of dit voor iedereen kan of dat dit is in relatie met een betaald abonnement op LucidChart dat ik heb.

Hartelijke groeten,

Marcel
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.