Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 30-05-2018 | Article Rating | (0) reacties

5 rules for successful microlearning

5 rules for successful microlearning

In dit artikel van Alex Khurgin (director of learning innovation bij Grovo, een online platform) beschrijft hij 5 regels voor online microlearning. Die regels zijn bij hem:

1.      Align microlearning around moments of need

2.      Design for micro-behaviors

3.      Start microlearning with an emotional hook

4.      End microlearning experiences with a call to action

5.      Surround live moments with microlearning

Daarna geeft hij als bottom line: “Together, these five strategies for planning, designing, and delivering microlearning will get your employees in the habit of learning and improving all of the time. It’s this habit of continuous learning that will determine which organizations succeed and which ones get rolled over as digital transformation continues to reshape our world.”

Door het zo ingewikkeld te maken wordt het maken van microlearning een grote uitdaging voor veel bedrijven. Dit terwijl het gaat om korte, losse leerinterventies die met elkaar een thema uitwerken. Het hoeft dus niet ingewikkeld te zijn. Iets waarvoor Let’s Learn! zich in haar werk graag hard maakt. Immers: microlearning moet prettig zijn, het juiste antwoord geven op de behoefte op een zo simpel mogelijke manier. Dat hoeft in onze visie niet altijd online (= ingewikkeld voor veel mensen) te zijn.

Link naar het artikel.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.