Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-06-2014 | Article Rating | (0) reacties

Digital teaching portfolio

Digital teaching portfolio

Hoe laat een student zien dat hij/zij goed is voorbereid op een functie als docent/opleider? Het online portfolio van Sarah Zometa biedt wellicht inspiratie. Sarah is master student in Secondary Education aan de University of Kentucky.

Overzichtelijk gerubriceerd, geeft zij inzicht in opleiding, professionaliteit en ervaring. Overzicht 6 – Demonstrates the Implementation of Technology – geeft een interessant inkijkje in de technologie die de nieuwe generatie opleiders gebruikt. Van de (meestal) top-down in het onderwijs ingevoerde technologieën, is het gebruik van Moodle een voorbeeld. Maar verder toch vooral vrij op het internet beschikbare hulpmiddelen, zoals Google Drive, zoekmachines, apps als Pic Collage, Grammar Up, Screencasting en Remind 101. En uiteraard veel social media.

Haar portfolio biedt een aardig inkijkje in wat een nieuwe lichting opleiders/docenten meeneemt naar de organisatie die hen in dienst neemt.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.