Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-05-2014 | Article Rating | (0) reacties

Samenwerking Malmberg en Knewton

Samenwerking Malmberg en Knewton

Uitgeverij Malmberg is een samenwerking aangegaan met Knewton. Met de leertechnologie van Knewton kunnen uitgevers, onderwijsinstellingen en andere educatieve partijen adaptieve leerapplicaties bouwen. De software ondersteunt daarnaast gepersonaliseerde leerprocessen van leerlingen en het verzamelen van big data. Zo worden onder andere vastgelegd: niveau, manier van interactie met het platform, de tijd besteed aan opdrachten en ook hoe die tijd is besteed. Aan de hand van deze variabelen kan het systeem in real-time suggesties doen voor de beste vervolgopdrachten. Knewton maakt het aanbieden van adaptief lesmateriaal mogelijk, maar het didactisch concept – hoe het wordt ingezet – ligt in handen van ontwikkelaars zoals uitgevers of onderwijsinstellingen.

Harold Rimmelzwaan, algemeen directeur Malmberg, over de samenwerking: "We zijn doorlopend bezig om leraren te voorzien van innovatieve leeroplossingen die het beste uit ieder kind en leraar halen. Met de Knewton-technologie kunnen we deze innovatie versnellen. De technologie is voor het Nederlandse onderwijs een krachtige stap naar adaptief leren. Hiermee ondersteunen we leraren en scholen om opbrengstgericht werken op een praktische en succesvolle wijze vorm te geven."

In 2015 worden de eerste nieuwe adaptieve leeroplossingen op basis van Knewton-technologie verwacht.

Bron:
nieuws.be


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.