Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-05-2014 | Article Rating | (0) reacties

MOOC over mediawijsheid

MOOC over mediawijsheid

De Vlaamse Hogeschool PXL en het Kenniscentrum Mediawijsheid beginnen in januari 2015 een gratis online opleiding in mediawijsheid. De opleiding wil laten zien hoe de (sociale) media functioneren en hoe er beter mee om te gaan.

De cursus bevat thema's zoals online privacy, doeltreffend zoeken met Google en de impact van de mediatisering op onze gezondheid. Per thema geeft een expert een inleiding via een online hoorcollege. Daarnaast begeleiden mediacoaches de deelnemers in het verwerken van de leerstof. Via zelftoetsen kunnen deelnemers de voortgang peilen. Ook worden ze uitgedaagd om mee te doen in discussiefora en via sociale media.


De online cursus is gratis en duurt 10 weken. De Vlaamse overheid subsidieert de opleiding.

Bron:
Gazet van Antwerpen


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.