Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 16-05-2014 | Article Rating | (2) reacties

Game bombardement Rotterdam

Game bombardement Rotterdam

Het Stadsarchief Rotterdam ontwikkelt samen met studenten van het Grafisch Lyceum een computerspel over het bombardement, een van de meest aangrijpende gebeurtenissen uit de Rotterdamse geschiedenis. Deze week is een proefversie van de virtuele game gelanceerd in de hal van het Stadhuis.



Tientallen leerlingen van het Grafisch Lyceum hebben onder begeleiding van het stadsarchief Rotterdam de binnenstad huis voor huis nagebouwd. In totaal zijn zo'n 3.500 gebouwen voor het spel gereconstrueerd.

In de 3D-omgeving krijgen spelers informatie en vragen over het bombardement. De game is vooral bedoeld voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool.


Deze proefversie zal uitvoerig getest worden om zo alle onvolkomenheden boven water te krijgen. Hierna wordt de game verder ontwikkeld. Het Stadsarchief en de studenten nodigen iedereen uit om het spel te downloaden via de link 'download game' en mee te testen. Alle reacties zijn welkom volgens het Stadsarchief. Gebruik hiervoor het contactformulier van het Stadsarchief Rotterdam.

Het spel installeert eenvoudig, de bediening werkt met toetsen en met de muis en je moet even kijken wat je kunt doen en welke manieren je door de wereld kunt lopen en acties kunt uitvoeren.

Het spel is voor Windows geschikt, de .zip is 218 MB groot.

Impressie van de game met mooie en ontluisterende beelden:


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

justin
Van justin | 25-05-2014
haha
justin
Van justin | 25-05-2014
hhhhh
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.