Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 12-05-2014 | Article Rating | (0) reacties

‘Online leren is dood’

‘Online leren is dood’

Roger Schank luidt de noodklok over online leren, in het bijzonder over de gratis MOOCs. “I have been working on online education in one form or another for over 30 years. I am now ready to declare online education officially dead”, schrijft Schank op de site Education Outrage.

Voor wie al wat langer rondloopt in de wereld van technologie en leren, kent Schank als een bevlogen guru en een groot voorstander van het inzetten van technologie in het leerdomein. Schank is emeritus hoogleraar aan de universiteiten van Stanford en Yale. Maar nu uit hij zijn zorgen. Niet als een pensionado die de ontwikkelingen niet meer kan bijhouden, maar als een nog steeds betrokken deskundige, die het gevoel heeft dat we de paard achter de wagen aan het spannen zijn.

Schank laat in zijn artikel voorbeelden zien van gratis MOOCs en schrijft: “…universities have adopted online education wholesale. They are producing garbage. No, actually they are producing what they have always produced”. Om de online colleges als volgt te karakteriseren: “They look suspiciously like the boring lectures most students skip out on when they can. Nothing has changed. Now the lecture course, which was always the worst aspect of college education, is being made available to millions.”

‘Automating the past’, zou je Schank zijn hartekreet kunnen samenvatten. Lees het hele artikel en bekijk de voorbeelden op
Education Outrage.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.