Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-05-2014 | Article Rating | (0) reacties

Rapport voorspelt groei e-learning

Rapport voorspelt groei e-learning

De Amerikaanse LMS-leverancier Docebo heeft recent een onderzoek naar de e-learningmarkt gepubliceerd (E-Learning Market Trends & Forecast 2014 - 2016 Report). De gemiddelde groei van de markt voor e-learning wordt geschat op zo’n 15%. De grootste groei wordt in Azie verwacht (ruim 17%). Voor 2014 zijn de belangrijkste trends in de corporate mark: cost driven en revenue generating systems. In goed Nederlands, bedrijven letten op de kleintjes en investeringen in e-learning worden in toenemende mate gekoppeld aan de doelen van de organisatie.


De Verenigde Staten is in omzet nog steeds de grootste markt voor e-learning, met Europa op de tweede plaats. Het rapport voorspelt dat in 2016 Europa zal zijn ingehaald door Azië.


De markt voor bedrijfsopleidingen wordt ‘cyclisch’ genoemd, wat er op neerkomt dat in tijden van recessie, er minder wordt uitgegeven aan opleiden en ontwikkelen. Toch – zo stelt het rapport – is de markt voor e-learning de afgelopen jaren gegroeid. Dat geldt zowel voor de aanbieders van (standaard) content, leerplatformen als auteurtools.


De wereldwijde markt voor leermanagementsystemen (LMS) wordt geschat op 2,55 miljard dollar. Het rapport voorspelt daarbij een toenemende groei van SAAS-oplossingen. Anders gezegd, de LMS zal zich steeds vaker in de cloud bevinden in plaats van op de eigen server. Redenen daarvoor: snelle implementatie, lagere investeringen en lagere operationele kosten.

Voor de wereldwijde markt voor ‘self-paced e-learning’ wordt een groei voorspeld van ruim 35 miljard dollar in 2011 naar ruim 51 miljard in 2016.


Het complete rapport kan op de site van Docebo worden gedownload.


Docebo is een leverancier van e-learning-oplossing in de  cloud, met wereldwijd meer dan 28.000 klanten en een partnernetwerk in meer dan 26 landen. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.