Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 01-05-2014 | Article Rating | (2) reacties

Energielabels Nederland in kaart

Energielabels Nederland in kaart

 

Waag Society heeft met open source kaartsoftware 10 miljoen labelgegevens gekoppeld. Bekijk de energielabels voor je eigen huis of wijk.


 

Wat is er gemaakt?
 

Van de Waag Society site:
 

Developers Bert Spaan, Taco van Dijk en project manager Job Spierings van Waag Society hebben de online kaart samen met bureau Poet | Farmer ontwikkeld in opdracht van Meer Met Minder op basis van de eerdere kaart van alle gebouwen in Nederland. Bert Spaan over zijn bijdrage aan het project:
 

 

“Ik heb de kaartlagen ontworpen met TileMill (open source kaartsoftware), en een API die steeds nieuwe labels binnenhaalt, de bijbehorende gebouwen zoekt en de kaart op die plekken opnieuw rendert. Via de API kan de kaartviewer, per gemeente of per gebouw, opvragen wat het energielabel is. Via de API is ook te zoeken op gemeente, plaatsnaam, en postcode/huisnummer.
 

 

Het gaat hier om grote hoeveelheden data: we koppelen 10 miljoen labelgegevens van stichting Meer Met Minder aan de adressen en gebouwen uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG).
 

 

Wat nog meer?
 

Ga daavoor naar kennisdossier over het energielabel voor woningen.
 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Arie
Van Arie | 07-02-2015
8084BL 36 is een B label.
M.a.w. klopt niet
Marcel de Leeuwe (redactie)
Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 07-02-2015
Beste Arie,

Zo'n kaart haalt natuurlijk de gegevens uit openbare bronnen. Als ze daar fout instaan dan kan een website ze niet corrigeren. Ik heb deze week ook een brief gekregen met een energielabel dat niet klopt.

Doet niets af in mijn ogen aan het initiatief en de manier waarop de data gevisualiseerd wordt.

Hartelijke groeten,

Marcel
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.