Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 20-03-2018 | Article Rating | (0) reacties

Evidence-Based Training Methods and Spaced Learning

Evidence-Based Training Methods and Spaced Learning

In dit interview met dr Will Thalheimer wordt inzage gegeven in spaced learning, of beter gezegd, de kracht van het herhalen van leerstof. Dr Will Thalheimer heeft er veel onderzoek naar gedaan. Hij betoogt dat spaced learning werkt als het gaat over realistische situaties en besluiten die genomen moeten worden. Daarnaast gaat spaced learning over het herhalen van leerstof in plaats van het herhalen van het leren. Het effect ontstaat door het repeteren van content.

Hoe het dan werkt? Stel je wilt dat je medewerkers 10 weken lang actief de kennis zien gebruiken die ze geleerd hebben. Volgens Thalheimer moet je dan de leercontent voor 20-30% van die tijd herhalen.  En liefst een aantal keren binnen een cyclus van 24 uur. Uit zijn onderzoek is gebleken dat een nachtrust in de periode van twee herhalingen maakt dat de leerstof beter in de hersenen wordt opgeslagen. Thalheimer is, net zoals Let’s Learn! erg voor het herhalen van leerstof in kleine hoeveelheden die passen bij onze leercurve en leerbehoefte. Lees in dit interview (of de whitepaper die ook in het artikel is genoemd) hoe het werkt.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.