Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 13-03-2018 | Article Rating | (0) reacties

Zo laat Provincie Noord-Brabant een online academie werken

Zo laat Provincie Noord-Brabant een online academie werken Charlotte van Meer vertelt over de succesvolle samenwerking met SkillsTown

Op 1 juni 2017 was het zover. De BrabantAcademie, de online leeromgeving van Provincie Noord-Brabant, werd gelanceerd. Een van de doelstellingen hierbij was dat in het eerste half jaar minimaal 600 medewerkers gebruik moesten maken van de academie. Dit doel werd ruim behaald en ondertussen hebben bijna alle provinciemedewerkers gebruik gemaakt van de academie. Charlotte van Meer, projectleider BrabantAcademie, en Lisan van der Lee, implementatieconsultant bij SkillsTown, vertellen hoe dit succes behaald werd.

Online combineren met offline
Voordat de digitale BrabantAcademie werd gelanceerd, was er al veel aandacht voor leren en ontwikkelen binnen de provincie. Er was een opleidingsadviseur in dienst en er werd gewerkt met leerlijnen, waarbinnen een specifiek thema centraal stond. Voor Noord-Brabant was het belangrijk dat de online leeroplossingen aan zouden sluiten op dit bestaande aanbod.

Charlotte vertelt hoe dit gerealiseerd werd: "Een belangrijke leerlijn binnen onze organisatie is bijvoorbeeld projectmatig werken. Samen met SkillsTown hebben we hier essentials bij ontwikkeld, korte micro-cursussen waarin de basis kort wordt uitgelegd. Door deze te volgen, ga je beter voorbereid naar een trainingsdag. Ook na de training kun je de essentials nog eens terugkijken, om je kennis op te frissen. Zo zorgen we ervoor dat het online leren een toevoeging is op de offline trainingen."

Lees het volledige interview hier. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

30-04

Persoonlijke kracht

Door: SkillsTown
16-05

Ze moeten leren, maar willen ze ook?

Door: de Redactie
19-05

Oproep van de Nationale AI-cursus

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 13-03-2018

Is 360 VR de heilige graal ?

Wat is 360 virtual reality? En wat kun je ermee? Een beschouwing van Helma van den Berg van Let's Learn.