Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 23-04-2014 | Article Rating | (0) reacties

Awards TU Delft

Awards TU Delft

Onlangs kreeg de TU Delft Awards for OpenCourseWare Excellence vanwege de toonaangevende rol in open onderwijs. Delftse MOOCs werden onderscheiden met een ‘Open MOOC Award’.


Het wereldwijde OpenCourseWare Consortium kende de TU Delft eind april op zijn jaarlijkse congres vier ‘Awards for OpenCourseWare Excellence’ toe. De OpenCourseWare website van de TU Delft wordt de Outstanding Site Award verleend. Deze geeft een erkenning voor de manier waarop academisch onderwijsmateriaal online en open wordt aangeboden.


De Open MOOC Award is bedoeld voor MOOC’s met een open licentie. De universiteit die zo’n MOOC aanbiedt, staat toe dat de inhoud van de MOOC’s gekopieerd, bewerkt en verspreid mag worden, zolang de onderwijsinstelling als bron wordt genoemd. De prijs is bedoeld voor ‘Massive Open Online Courses’ die hun onderwijsmateriaal het best presenteren. De twee eerst MOOC’s van de TU Delft, Solar Energy en Introduction to Water Treatment, ontvangen beide zo’n onderscheiding.


Lees het volledige bericht op Scienceguide.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.