Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van HEMA academie | 22-04-2014 | Article Rating | (0) reacties

Ambtenaren scholen zich bij de HEMA

Ambtenaren scholen zich bij de HEMA Al meer dan honderd gemeenten nemen de opleidingspakketten van de HEMA academie af. Het animo voor het specifiek op gemeente toegesneden e-learning aanbod groeit nog steeds.

Iedereen kent de worst van de HEMA, maar cursussen en opleidingen als politieke sensitiviteit, bestuursrecht, omgaan met agressie en geweld en een basiscursus waarin de werking, taken en bevoegdheden van de gemeente uit de doeken wordt gedaan, zijn minder bekend.

Toch zijn ze er. En ze lopen als een speer. Meer dan honderd gemeenten nemen inmiddels de op gemeenten toegesneden opleidingspakketten voor hun medewerkers à 250 euro p.p. af. Aan het einde van het jaar verwacht Hans Schuurmans, manager van HEMA academie uit te komen op zo’n 200 gemeentelijke klanten. ‘Wekelijks komen er een tot twee gemeenten bij’, stelt Schuurmans. Ook een zevental waterschappen en de Belastingdienst zijn met de HEMA academie in zee gegaan. Met een aantal ministeries worden verkennende gesprekken gevoerd. Met provincies zijn die in vergevorderd stadium.

shutterstock_116844859‘Als HEMA hebben we de visie dat we het leven leuker en makkelijker willen maken. En dat geldt ook voor opleidingen’, verklaart Schuurmans deze loot aan de toch al uitdijende HEMA-stam. En leuker en makkelijker is in deze tijdgeest de mogelijkheid bieden om 24/7 − vanuit welke plek met internetverbinding dan ook − de ‘boeken’ in te duiken. Grote (zoals Rotterdam), middelgrote (Den Helder) en kleine gemeenten (Lansingerland), verspreid over het hele land, zijn aangehaakt op de HEMA academie Met een inlogcode via een op maat gemaakte portal krijgen medewerkers toegang tot een breed, algemeen pakket (Word, Excell, etc.) en het specifieke gemeentepakket.

Lees verderHoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.