Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 21-02-2018 | Article Rating | (0) reacties

Hoe leren Managers in de UK?

Hoe leren Managers in de UK?

Good Practice doet regelmatig onderzoek onder bedrijven en L&D professionals in de UK. Ieder jaar bevragen ze specifieke doelgroepen in organisaties, zoals de managers. Daarover hebben ze eind 2017 een interessante infographic gemaakt

Opvallend is dat managers vaak lastig aan het leren te krijgen zijn. Maar uit het onderzoek blijkt dat ze zeker wel willen leren áls ze een uitdaging hebben. Ze gaan dan meestal vragen stellen aan elkaar, maar hebben het minste aan deze manier van kennisvergaren. Zo wordt kennis die ze extern halen als veel effectiever beoordeeld. Managers in de UK blijken niet tevreden te zijn met de informatie die ze op de intranetsite van hun organisatie vinden.

Natuurlijk weten we dat de werkcultuur in de UK anders is dan die in Nederland. Maar in de tekst boven de infographic is te lezen dat de gerapporteerde resultaten ook voor bedrijven als Good Practice opzienbarend zijn. We gaan er bij Let’s Learn! vanuit dat de gevonden resultaten niet over te nemen zijn voor Nederlandse managers. De infographic is voor ons een goed voorbeeld van een microlearning (je ziet in één oogopslag waar de crux zit) én het bevestigd ons dat we niet vanuit aannames rond de doelgroep leerinterventies moeten gaan ontwerpen.  Een goede start van een traject doen we dan ook altijd met een doelgroeponderzoek en door één of meerdere persona te maken.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.