Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 22-04-2014 | Article Rating | (0) reacties

Seminar serious games ontwerpen

Seminar serious games ontwerpen

Wat is een goed ontwerp voor serious game voor het hoger onderwijs? Het seminar 'Serious games in het hoger onderwijs' geeft antwoord die vraag. Het seminar is op woensdagmiddag 28 mei en wordt  georganiseerd door SURFacademy en de special interest group Virtuality. Aandacht is er o.a. voor het ontwerpproces en simulaties.


Games kunnen heel motiverend werken. In dit seminar wordt gekeken of de eigenschappen die hiervoor zorgen ook gelden in het onderwijs. Drie sprekers belichten serious games vanuit een verschillende invalshoek: vanuit de theorie, vanuit het gamebedrijf en vanuit het onderwijs. Zo wordt een goed beeld gegeven van hoe games succesvol kunnen worden ingezet in de onderwijspraktijk.


Meer informatie over het programma en inschrijven op de site van SURF.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.