Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-02-2018 | Article Rating | (0) reacties

UT voorop in ontwikkelen e-learning-platform

UT voorop in ontwikkelen e-learning-platform

De Universiteit Twente is een van de initiatiefnemers voor het ontwikkelen de standaard voor toekomstige e-learningplatforms. Twente doet dit samen met Europese partners in het project CEPHEI (Cooperative E-learning Platform for Higher Education in Industrial Innovation). Het gaat om een Erasmus+-project van bijna 1 miljoen euro, gefinancierd door de Europese Unie. Universiteit Twente is de Nederlandse partner vanwege de expertise op het gebied van platforms voor onderwijs en studie op universitair niveau. Twente heeft de leiding over de ontwikkeling van het e-learning-platform

Bij het project zijn zowel Europese programmalanden als partnerlanden betrokken. Programmalanden zijn behalve de Universiteit Twente:  Lappeenranta University of Technology (Finland), KTH Royal Institute of Technology (Zweden) en MEF University (Turkije). De partneruniversiteiten zijn de technische universiteit van St. Petersburg,  de staatsuniversiteiten in Gubkin en in Tomsk (alle drie Rusland) en de universiteiten van Tianjin en Hebei (China).

Meer informatie op de site van CEPHEI.

Lees het hele artikel – inclusief interview met Wessel Wits van de UT – op Emerce.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.