Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van RMMBR | 14-02-2018 | Article Rating | (0) reacties

Al voorbereid op de nieuwe Europese privacywet ?

Al voorbereid op de nieuwe Europese privacywet ?

Is jouw bedrijf al voorbereid op de nieuwe Europese privacywet die volgend jaar ingaat? 80% van de Nederlandse bedrijven en overheden nog niet blijkt uit de Nationale Privacy Benchmark (bron: Nieuwsuur). De veranderingen doorvoeren blijkt lastig en mei is heel dichtbij. Daarbij moeten ook je medewerkers op de hoogte worden gebracht van de nieuwe wet- en regelgeving.

RMMBR ontwikkelde in de afgelopen periode voor diverse klanten, waaronder Eneco, ING en Stedin, e-learnings rondom het thema privacy.

Hierbij is gekeken naar een effectieve methodiek, waarbij we ervoor zorgde dat de medewerkers de aangescherpte regels ook gaan toepassen in de praktijk.

WAT GAAT ER PRECIES VERANDEREN?

Per mei 2018 gaat de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) op de schop. Hiervoor in de plaats komt er een Europese privacywet waarmee er in de hele EU gelijke regels komen rondom privacy. Dit zorgt voor heel wat veranderingen, ook voor jouw bedrijf.

Dit verandert er in het kort:

  • De privacyrechten van EU-burgers worden uitgebreid.
  • Bedrijven krijgen meer verantwoordelijkheid.
  • De toezichthouder mag vanaf mei bij overtreding boetes uitdelen die kunnen oplopen tot €20.000.000,-, of 4% van de wereldwijde jaaromzet.

EEN GOEDE TRAINING IS HET HALVE WERK

Vanuit didactisch oogpunt hebben we bij deze trainingen gekozen voor case-based learning: aan de hand van relevante praktijksituaties leren medewerkers wat privacy inhoudt en wat dit concreet betekent in hun dagelijks werk. 

Via korte, interactieve leerblokjes (zogenaamde microlearnings) wordt de medewerker aangespoord om zelf na te denken over de juiste werkwijze en deze direct toe te passen. Hierdoor spreekt de leerstof aan en ontstaat het bewustzijn en het inzicht dat vereist is om verantwoord om te gaan met persoonsgegevens.

Bovendien gebruikten we een html5 responsive design zodat de training geschikt is voor zowel smartphones, tablets als desktops. Hiermee faciliteer je het leerproces en daarbij sluit het perfect aan bij de behoeften van de doelgroep, die graag op ieder scherm leert. Het aantal medewerkers dat de training afrondt stijgt daarmee aanzienlijk.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.