Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Atrivision | 03-04-2014 | Article Rating | (1) reacties

Het nut van het Serious e-Learning Manifesto

Het nut van het Serious e-Learning Manifesto

Het  Serious e-Learning Manifesto is een richtinggevend document opgesteld door een aantal oudgedienden in het veld van e-Learning; Michael Allen, Julie Dirksen, Clark Quinn en Will Thalheimer. Met het manifesto geven de initiatiefnemers aan te geloven in de kracht van internettechnologie als het gaat om leren. Ze zijn echter teleurgesteld in de huidige stand van zaken qua toepassing van deze technologie voor leren. Met andere woorden: veel van de gemaakte e-learning voldoet niet aan de verwachtingen. Er is, volgens de initiatiefnemers, een radicale verandering nodig. 

Lees meer over het manifesto op onze blog >>


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Joost Elshoff
Van Joost Elshoff | 06-04-2014
Er is helaas een enorm gat tussen wat de idealisten voor ogen hebben en wat er in de markt gemaakt wordt. Verreweg de meeste gebruikers en opdrachtgevers van e-learning hebben een erg traditionele visie op leren die doorsijpelt in de manier waarop zij leerinterventies laten ontwikkelen.
Zo'n manifest is wel belangrijk, maar vormt slechts een onderdeel in een groter geheel: de hele sector (klant, gebruiker en ontwikkelaar) moet gaan inzien wat de meerwaarde van de in het manifest geschetste ideeën is. Zonder een totale paradigm shift blijft het wat het is: een klein percentage aan juweeltjes van fantastisch ontwikkelde interventies in een berg van doorsnee materiaal.
Maar is dat erg? Lang niet iedereen wil zich mengen in de voorhoede.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.