Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-02-2018 | Article Rating | (0) reacties

Jacobi: e-learning meer dan digitalisering lesmateriaal

Jacobi: e-learning meer dan digitalisering lesmateriaal

Op de site DocumentWereld.nl een interview met Ria Jacobi. Zij is onderwijskundige en beleidsmedewerker Onderwijs & Onderzoek bij de Hogeschool van Amsterdam. Jacobi houdt een pleidooi voor technologie in het onderwijs: “Zeker als je ziet hoeveel mogelijkheden er technisch gezien zijn, zouden er (grotere) stappen gemaakt kunnen – en misschien wel moeten – worden, op weg naar vernieuwing. Het wordt hoog tijd om (meer) recht te doen aan verschillen in het onderwijs en degenen die het volgen, en daarmee dus onderwijs op maat aanbieden.”

Jacobi stelt: ‘Overal waar je om je heen kijkt in de maatschappij, zie je allerlei vormen van platformeconomie ontstaan. Een vorm van community’s, waar ‘peers’ (elkaars gelijken of gelijkgezinden), elkaar ontmoeten. Of dat nu is om te kopen, te lezen of te informeren. In het onderwijs zie je dat verschijnsel nog nauwelijks. E-learning zou toch om veel meer moeten gaan dan alleen (vergaande) digitalisering van onderwijsmateriaal’.

Jacobi Laat het niet bij deze constatering. In het zeer uitgebreide interview onderbouwt zij haar visie.  

Lees het hele interview op DocumentWereld.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.