Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-02-2018 | Article Rating | (0) reacties

Gamification helpt Rabobank om Lean te werken

Gamification helpt Rabobank om Lean te werken

In een uitvoerig artikel laat Consultancy.nl zien hoe gamification de afdeling Centrale Operatie Financiering van de Rabobank helpt om de principes van lean toe te passen. Een grootschalige reorganisatie zorgde twee jaar geleden voor een verandering van de bedrijfsstructuur. O.a. doordat de administratieve processen werden gecentraliseerd.

De afdeling Centrale Operatie Financiering gebruikte de verandering om de doelstelling om “slimmer, sneller en beter te werken, om de klant nog beter te helpen” kracht bij te zetten. Om dat voor elkaar te krijgen, worden medewerkers gestimuleerd om met inzet van Lean en door het continu verbeteren van de processen en diensten, de bank naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast wil Rabobank een inspirerende en effectieve leeromgeving creëren, waarin mensen met plezier werken. Om die redenen besloot de bank gamification in te zetten. Daarbij worden spelmechanismen toegepast om mensen te motiveren hun gedrag te veranderen en hun leerervaring te verbeteren.

Bij de Rabobank richten de spelelementen zich op de communicatie, teambuilding en het uitwisselen van best practices. Zo heeft de bank een videokanaal opgezet, waar collega’s kennis en ervaringen kunnen delen en zo het teamgevoel binnen de afdeling kunnen versterken. Ook wordt het delen van goede ideeën ten behoeve van procesverbetering gestimuleerd binnen de afdeling.

Lees het uitvoerige verslag van de ervaringen met gamification op Consultancy.nl.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 13-03-2018

Is 360 VR de heilige graal ?

Wat is 360 virtual reality? En wat kun je ermee? Een beschouwing van Helma van den Berg van Let's Learn.