Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 06-02-2018 | Article Rating | (0) reacties

Ask Me: digitale assistent op de werkplek

Ask Me: digitale assistent op de werkplek

Ask Me: digitale assistent op de werkplek

Nieuw in de zorg; na 3 klikken weer verder met je werk

Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen zijn met Ask Me een technologische innovatie rijker. Ask Me is ontwikkeld als co-creatieproject door Noordhoff Health en acht Nederlandse ziekenhuizen, aangesloten bij de coöperatie Profportaal Zorg. Ask Me fungeert als een digitale assistent op de werkplek waarmee zorgprofessionals direct korte taakinstructies kunnen opvragen. In hooguit drie klikken krijgen ze in de vorm van tekst, beelden of microfilmpjes het antwoord op hun scherm. En kunnen ze zónder verlies van tijd, maar mét verbeterde kennis verder met hun werk. Deze nieuwe manier van on demand leren is nieuw in Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen. 

Er brandt een rood lampje. Wat nu?

Het alarm van een apparaat dat plotseling afgaat, medicatie- richtlijnen die veranderd zijn. Zorgprofessionals moeten veel weten om adequaat te kunnen handelen. Tegelijkertijd is hun werkdruk hoog, volgen de ontwikkelingen in de zorg elkaar in razend tempo op en zijn de opleidingsbudgetten beperkt. Ask Me is ontwikkeld vanuit de behoefte om op de werkplek zelf een antwoord te krijgen op vragen. Dus dírect op het moment dat een dergelijke vraag rijst, zónder daarvoor in de school- banken te moeten kruipen,” aldus Jeroen Krouwels, Lead Innovations bij Noordhoff Health.

In drie klikken het antwoord op de vraag

Ask Me is te raadplegen vanaf een laptop, computer on wheels, tablet of smartphone en daardoor eenvoudig toegankelijk in elke werksituatie. In Ask Me staat standaard een aantal werkprocessen met korte taakinstructies. Elke zorginstelling brengt naar wens wijzigingen aan en voegt leerobjecten toe, zodat er een digitale assistent voor de werkplek ontstaat die specifiek aansluit op de organisatie. Gebruikers krijgen in drie klikken een tekst, plaatje of microfilmpje in hun scherm te zien dat exact de informatie bevat die ze op dat moment nodig hebben.

De opzet van Ask Me heeft medio 2017 in de Verenigde Staten de Enterprise Video Award 2017 gewonnen voor de korte, doeltreffende instructievideo’s die worden gebruikt.

Co-creatie

Om te weten wat er leeft en waaraan exact behoefte is, ontwikkelt Noordhoff Health leeroplossingen altijd samen met zorginstellingen. Voor Ask Me is nauw samengewerkt met acht leden van Profportaal Zorg: Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen), Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg en Waalwijk), Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch), Medisch Centrum Leeuwarden, Máxima Medisch Centrum (Eindhoven), Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam) en het Landsteiner Instituut (verbonden aan het Haaglanden Medisch Centrum en het Groene Hart Ziekenhuis).

askme.noordhoff.nl

Over Noordhoff Health

Noordhoff Health is onderdeel van Noordhoff Uitgevers, een gerenommeerde uitgeverij met ruim 180 jaar ervaring in onderwijs en leeroplossingen. In de zorg combineert Noordhoff Health die kwalitatieve content met leertechnologie, gezond ondernemerschap en een innovatief karakter. Noordhoff Health is continu op zoek naar verbeteringen en nieuwe technologieën waarmee zorgprofessionals nog beter kunnen worden ondersteund om patiënten de beste zorg te bieden. Alle leeroplossingen van Noordhoff Health komen tot stand in co-creatie met zorgorganisaties, zorgprofessionals en andere partners binnen de zorg.

Over Profportaal Zorg

Profportaal Zorg is een coöperatie van ziekenhuizen en zorginstellingen die gezamenlijk werken aan innovatieve leeroplossingen voor en door zorgprofessionals. Door gezamenlijk te investeren en expertise te combineren, kunnen we als collectief een groter resultaat boeken. Noordhoff Health is een strategische partner van Profportaal Zorg. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.