Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Future Learning | 05-02-2018 | Article Rating | (0) reacties

Offline (zonder internetverbinding) leren in ILIAS

Offline (zonder internetverbinding) leren in ILIAS E-learningcursussen, met modules en toetsen, doorloopt u met een goed functionerende internetverbinding. Met de SCORM-offline player is het al jaren mogelijk ook offline e-learningmodules in ILIAS te doorlopen zonder aparte ILIAS-implementaties uit te voeren. Offline leren was een grote wens van de Franse Marine (waarvan 260.000 mensen binnen ILIAS bekend zijn). Zij wilden dat duikbootpersoneel ook onder water, dus zonder internetverbinding, van hun e-learningomgeving gebruik kon maken. De Franse Marine  initieerde en financierde daarom deze mogelijkheid voor het personeel. Inmiddels maken ook andere strijdkrachten daar ruimschoots gebruik van. Maar de technische grondbeginselen van de eerste SCORM-offline player zijn veranderd; door de nieuwe ontwikkelingen was het noodzakelijk om een tweede versie te ontwikkelen op basis van HTML5. Die tweede versie is er nu: de nieuwe SCORM-offline player 2. Deze werd gepresenteerd op de ILIAS-conferentie door Jean-Paul Manigand. Manigand is verantwoordelijk voor e-learning binnen de Franse Marine in de Toulon-basis. Hij is ook actief in de Franse ILIAS-gemeenschap en onderhoudt nu de Franstalige versie.

Via onderstaande link kunt u een video bekijken over het praktische gebruik van offline leren. Vervolgens is er een demo van de nieuwe SCORM-offline player 2 en ziet u hoe de onderliggende technologie in de toekomst gebruikt kan worden voor meer functies in ILIAS. 

Offline gebruikmaken van e-learning is de oplossing voor marinepersoneel, strijdkrachten, maar ook voor rederijen, werk in de offshore-industrie en voor gebieden met permanent slechte internetverbinding. Met de SCORM-offline player 2 kan dat in ILIAS.


Jean-Paul Manigand, Franse Marine en Uwe Kohnle, Internetlehrer GmbH

Verslag en video van de Internationale ILIAS conferentie 2017 hierover vind u hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.