Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 28-03-2014 | Article Rating | (0) reacties

Webinar Learning Analytics

Webinar Learning Analytics

Vandaag verzorgt Kennisnet van 15.30 – 16.30 uur een gratis webinar ‘Introductie Learning Analytics en Datagedreven onderwijs’.

Erik Woning, projectmanager bij de afdeling Innovatie van Kennisnet verzorgt een webinar over Learning Analytics. Dit belangrijke onderwerp wordt door Kennisnet erg goed benaderd is mijn eerdere ervaring. Er is aandacht voor minder populaire aspecten als eigenaarschap van data en privacy.

Op de website van Kennisnet schrijven ze o.a. over dit webinar:

In het onderwijs werken leerlingen, leraren en schoolleiders steeds meer digitaal, waardoor ook steeds meer data beschikbaar komt. Hoe kunnen we die data nu gebruiken om het onderwijs efficiënter te maken en leerlingen meer maatwerk te bieden? In de Kennisnet webinar op 28 maart licht Erik Woning toe wat Learning Analytics inhoudt en wat de mogelijke rol van data in het onderwijs kan zijn.

Learning Analytics is het meten, verzamelen, analyseren en rapporteren van en over data van leerlingen en hun context, met als doel het optimaliseren van het leren en de omgeving waarin dit plaatsvindt. De terugkoppeling van deze analyses kan leiden tot effectiever handelen door de leraar, leerling of bijvoorbeeld de ontwikkelaar van lesmateriaal.

Learning Analytics kan een rol spelen binnen het leerproces zelf, waarbij bijvoorbeeld een leerling direct feedback krijgt in de vorm van aanbevelingen of het aanpassen van het niveau. Maar ook buiten het leerproces kan Learning Analytics ingezet worden om bijvoorbeeld risicofactoren voor schooluitval vroegtijdig te identificeren.

Meer over het webinar lezen kan in dit bericht.

Het webinar vindt plaats vandaag van 15.30 – 16.30 uur, er wordt gebruik gemaakt van Adobe Connect en inschrijven kan hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.