Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-01-2018 | Article Rating | (0) reacties

LEARNTEC 2018: waarop moeten wij letten?

LEARNTEC 2018: waarop moeten wij letten?

Vandaag, 30 januari is de 26ste editie van LEARNTEC in het Duitse Karlsruhe begonnen. Redacteur Pieter de Vries is namens e-Learning.nl aanwezig. Uiteraard kan hij niet alle sessies bijwonen. Om hem te helpen bij zijn keuzes, vraagt De Vries de lezers om aan te geven waar zij graag meer van willen weten. Bekijk het programma en stuur een e-mail met suggesties voor interessante lezingen. Of lees onderstaande samenvatting en geef op grond daarvan aan wat je interessant vindt.

De LEARNTEC telt dit jaar ruim 300 exposanten, die de nieuwste ontwikkelingen laten zien en met nieuwe programma’s en oplossingen komen voor digitaal onderwijs. En er is een congres met zo’n 120 presentaties en workshops over digitaal leren en opleiden in scholen, hoger onderwijs en bedrijven. Naar verwachting komen er 7500 bezoekers.

LEARNTEC ziet het als taak om nieuw talent in beeld te brengen. Daarom worden in het bijzonder start-ups  aangemoedigd zich te presenteren. Er worden elke dag zo’n 20 nieuwe, innovatieve bedrijven uitgekozen om hun verhaal te vertellen in de vorm van presentaties, start-up pitches en exposities. De 3 beste starters krijgen een prijs.

School@learntec is een speciaal onderdeel voor onderwijs, die gaat over leerconcepten en methoden om bestaand onderwijs digitaal te ondersteunen.  Daarbij wordt de docent niet overgeslagen en zijn er workshops waar nieuwe technieken kunnen worden bekeken en uitgeprobeerd.

Een vergelijkbaar onderdeel is er voor hoger onderwijs (university@learntec) met een overzicht van actuele ontwikkelingen in mediagebruik, discussies over de noodzaak, de belemmeringen en natuurlijk de resultaten. Vooral in het congres gaat het over deze vragen met vaak heldere presentaties zowel over successen als teleurstellingen en met opvallend veel goed onderzoek. Hoe theoretisch ook, er wordt vrijwel altijd een link gelegd met wat er op de expositie te zien is en te ontdekken valt.

Het thema van LEARNTEC 2018 is Onderwijs als motor voor digitalisering. Dit horen we natuurlijk graag, zeker als de wens is om dit heel praktisch aan te pakken, zoals beloofd. Belangrijkste thema’s lijken: zelfgestuurd en informeel leren, VR- en 3D omgevingen, digitaal leiderschap, big data, learning analytics, adaptief leren en performance support.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.