Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 28-01-2018 | Article Rating | (0) reacties

Bite-Sized Learning Vs. Microlearning: Are There Any Differences Or Not?

Bite-Sized Learning Vs. Microlearning: Are There Any Differences Or Not?

In dit artikel over de verschillen tussen leerbrokjes (bite-sized learning) en microlearning start Yvonne Soh met een definitie van bite-sized learning. Bite-sized learning is volgens haar gericht op één leerdoel. Het leerdoel is gericht op retentie van het geleerde. Dit kan doordat het onderwerp inhoudelijk helder uiteengezet wordt in minder dan 5 minuten. De vorm is daarbij niet alleen maar elearning. Bij microlearning is het volgens Soh wel altijd elearning. De term microlearning is gericht op de manier: online leren. Verder is er volgens Soh amper verschil tussen bite-sized en microlearning.

Bij Let’s Learn! hebben we voorkeur voor de term microlearning in plaats van leerbrokjes of essentials, waarbij het alles omvat wat past bij de definitie van bite-sized leren én microlearning. Dus wij zien microlearning niet alleen als digitale manier van leren. Microlearning kan bijvoorbeeld ook een geplastificeerde mindmap zijn voor mensen die tijdens hun werk geen directe toegang hebben tot online leertools. In onze praktijk ervaren we dat hulp gevraagd wordt door bedrijven voor het online leren via microlearning, essentials, micronuggets, bite sized learning of hoe je het ook noemt. De term doet er wat ons betreft minder toe, mits het maar kort en krachtig is én maakt dat we leren. Een discussie over termen is volgens ons dan ook afleiding voor waar het nu echt om gaat: iedereen aan het leren krijgen. Lees hier het artikel.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.