Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 18-01-2018 | Article Rating | (0) reacties

Medewerkersbetrokkenheid vergroten met beoordelingsgesprekken

Medewerkersbetrokkenheid vergroten met beoordelingsgesprekken Beoordelingsgesprekken kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een goede employee experience. Zeker als in de gesprekken een echte dialoog op gang wordt gebracht waarin gefocust wordt op de talenten van de medewerker. Maar hoe geef je nu concreet vorm en inhoud aan deze andere wijze van gesprekken voeren?

Versterk wat werkt
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat voortbouwen op sterke punten een beter startpunt vormt voor ontwikkeling dan repareren van zwakke punten. Meer hierover lees je in het boek Het Nieuwe Beoordelen, focus op talent. Het focussen op talenten leidt tot meer werkplezier en betere prestaties. Ook zorgt het voor meer betrokkenheid als mensen in hun kracht worden gezet. Het traditionele beoordelingsgesprek kijkt vaak naar slechte prestaties: hoe maak je een vijf van een vier. Het werkt veel beter om naar iemands sterke punten te kijken, zodat je van een zeven een acht maakt.

 

Lees de hele blog hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.