Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Advertorial | 27-01-2018 | Article Rating | (0) reacties

VCA-training online volgen bij VCANederland

VCA-training online volgen bij VCANederland

Elk jaar weer gebeuren er in ons land duizenden werkgerelateerde ongelukken, waarvan er tientallen fataal aflopen. Voor mensen die werken in risicovolle omgevingen – van petrochemische industrie tot hoveniersbedrijven - is het dus belangrijk om kennis te hebben van gezond en veilig werken. Daarom bestaat sinds 1994 de Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, beter bekend als VCA.

VCANederland is in ons land dé aanbieder van VCA-opleidingen. Al duizenden vakmensen uit de meest uiteenlopende sectoren behaalden via VCANederland hun VCA-diploma en kunnen daardoor veiliger hun werk doen. Dit leidt tot minder arbeidsongevallen en minder risico’s op de werkvloer. Niet vreemd dus dat steeds meer werkgevers en opdrachtgevers een VCA-diploma verplicht stellen voor vakmensen waarmee ze in zee gaan. Veiligheid, gezondheid en milieu zijn immers essentieel voor mens, economie en natuur.

VCA-cursus klassikaal of online
Veel kandidaten voor het VCA-diploma bereiden zich op het examen voor tijdens of naast hun werk en elke cursist doet dat op zijn eigen manier. Daarom biedt VCANederland verschillende lesmethoden aan. Cursisten kunnen ervoor kiezen om een ‘traditionele’ klassikale VCA-cursus te volgen met een professioneel docent of om zich geheel zelfstandig voor te bereiden met de in meerdere talen verkrijgbare VCA-cursusboeken van VCANederland. Of online, met behulp van de e-learning.

Eigen tempo, eigen tijd
De e-learnings van VCANederland zijn beschikbaar voor de VCA Basis-cursus voor medewerkers in risicovolle werkomgevingen en de VCA VOL-cursus voor leidinggevenden. Met de e-learnings kunnen cursisten zich in hun eigen tempo en wanneer hen dat zelf het beste uitkomt voorbereiden op het VCA-examen. Tijdens de online VCA-cursus van VCANederland kunnen cursisten waar en wanneer ze maar willen achter hun computer of tablet de benodigde lesstof voor het examen leren met behulp van online video’s en interactieve oefenvragen.

VCA-examen
Een online VCA-cursus is ideaal als de opleiding gecombineerd moet worden met een drukke baan en een vol privéleven. Cursisten die kiezen voor een online VCA-cursus bij VCANederland ontvangen een activatiecode waarmee ze gedurende drie maanden de e-learning kunnen starten. De online cursus blijft vervolgens drie maanden beschikbaar. Het VCA-examen vindt aansluitend ‘live’ plaats, in een erkend examenbureau. Cursisten die slagen voor het examen, krijgen een VCA-pasje op creditcard-formaat waarmee ze altijd kunnen aantonen dat ze beschikken de vereiste basiskennis op het gebied van veilig en gezond werken.

Kijk voor meer informatie op de site van VCANederland.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.