Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 12-01-2018 | Article Rating | (0) reacties

Is jouw organisatie klaar voor de AVG?

Is jouw organisatie klaar voor de AVG? Het kan je bijna niet zijn ontgaan: op 25 mei 2018 treedt de AVG in werking. AVG staat voor Algemene verordening gegevensbescherming en is ook wel bekend onder de naam General Data Protection Regulation (GDPR). Met deze verordening wordt het recht op privacy van Europese inwoners beter gewaarborgd. Dit is voor alle Europese organisaties een belangrijk moment, omdat het verwerken van persoonsgegevens strenger gereguleerd gaat worden. Samen met SAF VISUAL biedt SkillsTown een webinarreeks aan die organisaties voorbereidt op de vernieuwde AVG. We spraken Sébastien Daniels, oprichter en eigenaar van SAF VISUAL. 


Om je organisatie goed voor te kunnen bereiden op de komst van de verordening, is het belangrijk om te weten wat er precies gaat veranderen. Sébastien legt uit: "Er bestaat op dit moment al een wet die regelt hoe je in Nederland met persoonsgegevens om moet gaan. Dit is de Wbp, de Wet bescherming persoonsgegevens. Door de enorme versnelling van technische ontwikkelingen, bestond er in Europa een behoefte om deze wet up-to-date te maken, voor alle Europese landen. Je kunt dit zien als een soort APK voor het verwerken van persoonsgegevens."

Kort samengevat heeft de verordening twee gevolgen: Europese burgers krijgen meer rechten en Europese organisaties krijgen meer verplichtingen. Concreet mogen organisaties na 25 mei geen persoonsgegevens meer verwerken, tenzij daar een wettelijke basis voor bestaat, zoals expliciete toestemming van de betrokkene. Daarnaast moeten organisaties kunnen aantonen waarvoor en op welke grondslag ze persoonsgegevens gebruiken, wanneer hiernaar gevraagd wordt.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.