Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 04-03-2014 | Article Rating | (0) reacties

Opleiding Trendprofessional Onderwijs

Opleiding Trendprofessional Onderwijs

De Nationale Academie voor Media en Maatschappij biedt in samenwerking met trendbureau Futurecheck de nieuwe opleiding aan. Deze start op 5 maart.

Van de site is onderstaande informatie overgenomen. Via deze site kun je je ook inschrijven en vind je meer informatie over de opleiding.

Wat is het?

De Nationale Academie voor Media en Maatschappij biedt in samenwerking met trendbureau Futurecheck de gloednieuwe opleiding tot Trendprofessional Onderwijs aan. De opleiding verhoogt uw waarde op de arbeidsmarkt aanzienlijk – in een tijd van concurrentie en bezuinigingen. Onder leiding van gerenommeerd futurist & trendwatcher Marcel Bullinga bouwt u aan een Trends & Toekomstproject waarmee u uzelf en uw school futureproof maakt. Als Trendprofessional Onderwijs kunt u zichzelf met recht docent van de toekomst noemen.

Tijdens de opleiding maken de studenten een analyse van de eigen werkomgeving en combineren deze met de trends. U sluit de opleiding af met het maken en presenteren van het Trends & Toekomstproject.Dat kan een pilot zijn in de eigen werkomgeving, het opzetten van een onderwijswinkel, een theatershow, een game, een app of gewoon een ouderwets beleidsplan. Onderdeel is ook de marketing en het creëren van draagvlak, bijvoorbeeld door het vinden van een sponsor voor het project. De opleiding geeft na succesvolle afronding recht op het officiële certificaat Trendprofessional Onderwijs.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit 5 sessies en de studiebelasting is 5 uur per week, naast de contacturen op de woensdagmiddag, incl. het voorbereiden van het eigen Trend & Toekomstproject.

  • Sessie 1: Trends en Toekomst (technologie, nieuw publiek, onderwijs, arbeidsmarkt)
  • Sessie 2: De gevolgen voor het onderwijs (effecten van trends, kennis van toekomsttrends)
  • Sessie 3: De persoonlijke, professionele gevolgen (toekomstbestendig denken van positie en loopbaan)
  • Sessie 4: Ontwikkelen van eigen Trends & Toekomstproject (concretisering van de vaardigheden van trends)
  • Sessie 5: Presentatie Trends & Toekomstprojecten (presentatievaardigheden, enthousiasmeren en leiderschap)

Locatie en data

Aristo te Utrecht (vlakbij station Utrecht Lunetten)

Data: woensdagen 5 maart, 12 maart, 19 maart, 2 april, 9 april (tijd: 14.00 – 17.00 uur)


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.