Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 03-01-2018 | Article Rating | (0) reacties

Gevarieerd aanbod LEARNTEC 2018

Gevarieerd aanbod LEARNTEC 2018

De onderwijsconferentie en expositie LEARNTEC is van 30 januari tot 1 februari in het vertrouwde Karlsruhe. Zoals altijd gaat dit event over het gebruik van leertechnologie en biedt het een goede combinatie van workshops, lezingen, onderzoeksresultaten, praktische voorbeelden uit onderwijs en industrie en een uitgebreide expositie.

Een indruk van het aanbod:

- Een workshop over ‘De ideale organisatie voor de arbeidswereld 4.0’. In Nederland wordt het begrip ‘Industrie 4.0’ nauwelijks gebruikt. In Duitsland staat 4.0 onder andere voor de opgave om de robotisering van naar schatting 8 miljoen banen op te vangen met eigentijdse, innovatieve oplossingen. Er is geen sprake van hysterie, maar wel het besef dat niets doen geen oplossing is. In de workshop werken deelnemers met Lego Serious Play aan eigen organisatiemodellen. Aanmelden is verstandig, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

- Z’n twintig ‘Start Ups’ presenteren zich in een Start-up Forum in de vorm van Pitches en Pecha Kucha met vertegenwoordigers uit de industrie, scholen en hoger onderwijs.

- Detlev Blemm van IKEA presenteert het ‘learning design’ van de meubelgigant. Een belangrijke vraag bij de scholing van medewerkers is hoe klanten beter voor te lichten. Cruciaal daarbij is het kunnen toepassen in de praktijk van wat men heeft geleerd. Het ‘Lerntransfer-Konzept’ is nog in ontwikkeling, maar wordt vanaf augustus in het hele bedrijf geïntroduceerd.

- Martin Respondek vertelt over het gebruik van Virtual Reality bij Deutsche Bahn, de Duitse spoorwegen. Zijn Virtual Reality-groep functioneert als start-up binnen de organisatie en test VR-oplossingen voor zaken zoals de liftbediening bij een wagon of de in- en uitbouw van stroomverbindingen. De hectiek van het dagelijkse treinverkeer laat nauwelijks toe dat er geoefend wordt, VR is daarom een goed alternatief.


Microsoft HoloLens bij Thyssenkrupp

- De vermaaksindustrie is vaak voorloper bij het gebruik van nieuwe technologieën. Intussen komen VR en toepassingen zoals de Hololens binnen bereik van het onderwijs. Een goed voorbeeld is het werk van CREATE.21, dat onder meer bij Thyssenkrupp onderhoud van liften ondersteunt en bij Andritz AG complexe bouwwerkzaamheden aanstuurt via een remote assistance. Op de LEARNTEC doet CREATE.21 uit de doeken hoe VR en aanverwante technologieën ook bij gedragstraining worden toegepast.

e-Learning.nl volgt de ontwikkelingen bij LEARNTEC 2018 en doet tijdens het event verslag.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.