Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 20-02-2014 | Article Rating | (0) reacties

Google Cultural Institute

Google Cultural Institute

Google is een samenwerking aangegaan met honderden musea, culturele instellingen en archieven om de culturele schatten van de wereld online beschikbaar te maken.



Middels het Google Cultural Institute biedt Google met een team van ontwikkelaars allerlei hulpmiddelen die de culturele sector in staat stelt om meer van het culturele erfgoed online te delen voor iedereen.

Het GCI bestaat uit drie deelprojecten:

  1. Art Project (meer dan 40.000 kunstwerken in hoge resolutie beschikbaar van musea uit 40 landen, je kunt zelfs je eigen virtuele kunstgalerij maken).

  2. World Wonders Project (werelderfgoedlocaties worden middels Street View, 3D-modellen etc. gedeeld. Opgezet in samenwerking met Unesco).

  3. Archiefexposities (archieven van partnermusea en curatoren hebben exposities samengesteld om de archieven online tot leven te brengen).


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.