Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 12-02-2014 | Article Rating | (0) reacties

Gratis PeerSquared voor individueel les

Gratis PeerSquared voor individueel les

PeerSquared is een nieuwe gratis webtool, bedoeld voor leraren die individuele leerlingen via het internet les willen geven. Bijvoorbeeld om zieke leerlingen of leerlingen in het buitenland te begeleiden. Maar ook voor leraren die één op één lesgeven - zoals bijles- en muziekdocenten – kan PeerSquared een uitkomst zijn.


De basis van het programma is een interactief schoolbord, waarop de leraar via het eigen scherm o.a. kan tekenen, schrijven en afbeeldingen plaatsen om iets uit te leggen. Een leerling ziet live op zijn/haar scherm wat de leraar op het schoolbord doet. Via de webcam kan de leraar de uitleg verder toelichten. Wanneer de leerling iets wil uitleggen, kan de leraar toestemming geven om het schoolbord te bedienen. Naast het bord en de webcam is er een functie om direct bestanden naar elkaar te sturen, zoals achtergronddocumenten en afbeeldingen.


Om met PeerSquared aan de slag te gaan, hebben leerling en docent beiden een recente browser van FireFox, Chrome of Opera nodig. Dankzij de nieuwste browsertechnologieën werkt PeerSquared plugin-vrij.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.