Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 10-02-2014 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwe fase Radix game

Nieuwe fase Radix game

Radix is een ‘massively multiplayer online game’ gericht op onderwijs in ‘science, technology, engineering & math’. Vorige week is de Radix Research pilot gestart.



De Radix omgeving is een educatieve 3D-game omgeving waarin je samen met duizenden anderen online heel veel kunt leren rondom de domeinen STEM (science, technology, engineering & math). De ‘Radix Endeavor’ zoals het project heet is gefinancieerd door de Bill en Melinda Gates Foundation en wordt gerealiseerd door het MIT Education Arcade.

Uiteindelijk start in de lente van 2014 de publieke pilot fase maar vanaf nu start de ‘Radix Research Pilot’. Zelf heb ik meegedaan aan de beta versie maar nu zijn er vele nieuwe elementen en omgevingen doorgevoerd.

Als docent kun je nu meedoen aan de test. Er zijn verschillende niveaus waarop je kunt participeren:

Het gehele persbericht kun je hier vinden. Aanmelden kun je hier en meer over het hele project lees je hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.