Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Marcel de Leeuwe (redactie) | 31-01-2014 | Article Rating | (0) reacties

SlideShare stopt met Slidecast

SlideShare stopt met Slidecast

De site SlideShare waar iedereen presentaties neerzet stopt met de functionaliteit om audio toe te voegen. Content wordt onbruikbaar: let op!

Bij SlideShare kun je o.a. PowerPointpresentaties uploaden en delen met anderen. Werkt al vele jaren op een handige manier. Een SlideShare presentatie kun je vervolgens o.a. weer embedden in een blogpost of in een leeromgeving. Gebruikers kunnen dan de presentatie bekijken zonder deze eerst te hoeven downloaden.

Al lang biedt SlideShare de mogelijkheid om ook audio toe te voegen. Op die manier krijg je een presentatie die op tijd loopt met de daarbij behorende audio. Ik heb het vaker gebruikt om zaken uit te leggen (dan sprak ik thuis een presentatie in) of door een presentatie voor een zaal op te nemen met mijn telefoon en later de audio aan de presentatie toe te voegen.

Deze functionaliteit om audio toe te voegen (Slidecast) wordt eruit gehaald vanwege het geringe aantal gebruikers.

Vanaf 28 februari kun je geen nieuwe slidecasts meer maken en op 30 april worden alle bestaande slidecastpresentaties omgezet naar presentaties zonder audio.

Dus heb je net zoals ik, in bijvoorbeeld webbased trainingen, slidecasts embedded dan zul je de content moeten aanpassen.

Zo zie je maar weer dat gratis tools niet alles zijn. Vervelende is dat dit zelfs geldt als je de betaalde variant van SlideShare hebt. Zonder overleg wordt de content onbruikbaar. Onbetrouwbaar!

Meer info vind je in de FAQ op de SlideShare site.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.